5. Viva Natura – Vivát Natura Terem

kovacsne-csaki-eva-pic

Kovácsné Csáki Éva – Megnyitó

9:30-10:00

dr-sasvari-ferenc-pic

Dr. Sasvári Ferenc – Értsük meg végre a homeopátiát!

10:00-10:40

Kinek és mi baja van a homeopátiával? Az embereknek az nem elég, hogy gyógyít, hogy működik. „Európa a homeopátia bölcsője. Annak az egyetemes tudásnak a bölcsője, melyben közel ötvenezer európai orvos talált rá útjára, kiteljesítve gyógyítói hivatását. Annak a „varázslatos mozgalomnak” is bölcsője, mellyel jelenleg százmillió európai polgár szívesen és elégedetten gyógyul. S bölcsője annak a különös gyógymódnak, melyet kezdettől fogva áldanak és bírálnak.” – Magyar Homeopata Orvosi Egyesület

bell-barbara-pic

Bell Barbara – Gyógyító fénnyel a hallásért

11:00-11:40

Minden ötödik ember évek óta szenved, együtt él a fülzúgás, fülsípolás testi, lelki kellemetlenségeiveé. A Safe Laser orvostechnikai készülék fénye jótékony hatással van ezekre a kellemetlen tünetekre. A lézeres kezelés hatására a fülzúgás, fülsípolás intenzitása csökkenthető. A fülzúgás terápiájában a Safe Laser hatékony segítség nyújt.

dr-foldes-laszlo-pic
jakab-istvan-pic

Jakab István és Dr. Földes László – Hivatalos tudomány ajtaján

12:00-12:40

Évtizedek óta hangoztatunk olyan állításokat, véleményeket, amelyek alapvetően megváltoztatnák a fizikát, a kémiát. Létrehozna egy új tudományágat, amelyet úgy hívnak, hogy időfizika. Újabb fogalmakat vezetnénk be, amelyek sorsfordulót jelentenének az emberiség fejlődésének szempontjából. Mi az, amiről még nem hajlandó tudni a világ? Egyre nagyobb tömegek egyre hangosabban dörömbölnek ezeken az ajtókon, amelyek folyamatosan zárva vannak, és egyre jobban összezárnak, mert a változástól fél az, aki tudja, hogy a tudása nem áll biztos talajon.

Ebédszünet

13:00-14:00

dr-foldes-laszlo-pic

Dr. Földes László – Éltető ásványaink szellemisége

14:00-14:40

Nap, mint nap halljuk, hogy vasra, rézre, krómra, magnéziumra, kalciumra, aranyra van szükségünk. Mi ezeknek az ásványoknak a szellemi tartalma, miért van erre szükség az embernek ezek pótlására? Hogyan lehet az, hogy a hyrdoponic technológiával létrehozott zöldség, gyümölcs tartalmaz olyan ásványi anyagokat, amik abban az oldatban nem voltak jelen, amibe a magot elhelyezték, és mégis, az így megszületendő növényekben már jelentős mennyiségben megtalálhatók? Régi felismerés újbóli virágkorát éljük, a test-lélek-szellem egységét képezzük. Mit gondolnánk az egység-anyagról, miért ne lehetne az anyagnak is szellemi tartalma, mint egy élő létezőnek? Nemcsak az anyagot vesszük magunkhoz, hanem annak szellemi tartalmát is.

dr-csicsor-janos-pic

Dr. Csicsor János – Az anyag élő állapota és az ásványi anyagok

15:00-15:40

ferenczy-laszlo-pic

Ferenczy László – Vedd észre a lehetőségeidet! Minek totyogunk, ha tudunk repülni?

16:00-16:40

Az emberek látják, hallják, érzékelik a lehetőségeket maguk körül, de mindig megtalálják azt a kifogást, ami miatt nem élnek vele. Nem táplálkoznak, nem gondolkodnak másképpen, félnek, vagy lusták lépni. Mi az, ami neked, nekem erőt ad abban, hogy valóban tudjak egészségesebb lenni, jobban élni? Ha az életet úgy képzeljük el, mint egy kerék, akkor ennek a keréknek a küllőit hogyan tudom úgy üzemeltetni, hogy ne zötyögjön a kerekem, hanem valóban gördülékeny legyen? Ez pedig az, hogy hogyan viszonyulok magamhoz és magamon keresztül a világhoz, hogy elindulok-e azon az úton, amit minden klasszikus filozófiarendszer hirdet, az önismeret útján – a hinduk szerint is boldogsághoz ez a legrövidebb út -, hogy másfajta szemléletet alakítsak ki az anyagiakkal, mert az anyagiak lényegesen több, mint a pénz szerepe, hogy megtanuljam megbecsülni az egészségemet, mert a legbetegebb emberben is van állítólag egészség, amelyet lehet fejleszteni, bővíteni és amelyből ki lehet indulni, és nem utolsó sorban ennek van egy nagyon fontos küllője, a kapcsolatrendszerünk, amelynek a hálójára vagyunk feszítve, amit nevezhetek mátrixnak is.