Viva Natura és Kombucha Terem program

kovacsne-csaki-eva-pic

Kovácsné Csáki Éva – Megnyitó

9:45-10:00

kalman-jozsef

Kálmán József  – “A halál a belekben lakik” vs „Az élet a belekben lakik” Akkor most ki hol lakik?

10:00-10:40

Az emésztésünk
Az emésztés során magunkhoz vesszük a külvilágot. Hasznosítjuk ami hasznosítható, a többit kiadjuk magunkból. Az emésztésben az e világ anyagi benyomásait kell feldolgoznunk.
Az emésztés magában foglalja:
– A külvilág magunkhoz vételét anyagi formában;
– A különbségtételt hasznos és haszontalan között;
– A hasznos anyagok hasznosítását;
– Az emészthetetlen anyagok kiválasztását.

A meg nem emésztett lelki problémáink gyengítik a vegetatív idegrendszerünk gyomor plexusát. Így az egész emésztési folyamatunkra negatív hatással vannak. Ha valaki szeretetre éhes anélkül, hogy hogy az éhségét megfelelő módon csillapítaná valaki, ez az édességek iránti vonzalmában jelenik meg. A sokat gondolkodó, intellektuális emberek a sós, kiadós ételeket kedvelik.
A konzervatív gondolkodásúak előtérbe helyezik a konzerveket, erős, keserű teákat. A csípőset kedvelők szívesen veszik az új ingereket, benyomásokat. Akik kímélő koszton élnek, félelemmel kerülik az élet minden kihívását.
Miért van manapság egyre több emésztőrendszeri problémánk?
Stressz, vegyi anyagok, génkezelt élelmiszerek, toxinok, műanyagok, tartósítószerek, adalékanyagok, színezékek, ízfokozók, szintetikus anyagok, drog, gyógyszer, stb.
Igen, ez mind igaz,
DE
Nagyanyáink, nagyapáink miért nem küzdöttek ennyi problémával? Igen, akkor nem volt ennyi méreg, viszont volt egy titkos fegyverük!
Az asztali Áldás!

II_vntv_fesztival_jakab_istvan_tegyo

Jakab István – Természetes ígéretek

11:00-11:40

A Viva Natura szó, brand elismert a természetgyógyászok és a vásárlók körében. Lassan 30 éve vagyunk a pályán és elmondhatjuk, hogy sokszor világújdonságokat tudunk Magyarországon forgalomba hozni, megvalósítani.
A legfontosabb számunkra, hogy tiszta, természetes anyagokat használjunk. A természet szinergista szorzótáblája sokszor sokkal hatékonyabb, mint bármely kémiai anyag, amit csak gyógyszerek útján tudnánk elfogyasztani.
A természetes hatóanyagoknak legritkább esetben van csak mellékhatása, de ezt is ismerjük és kivédjük. Ugyanakkor a mesterséges anyagok ma még beláthatatlan problémákat okoznak az emberiség egészsége számára.
Kövessetek minket a Viva Natura útján!
Éljen a természet!

Ebédszünet

12:00-13:00

bell-barbara-safe-laser

Bell Barbara – A biztonságot adó Fény

13:00-13:40

A fény emberi szervezetre gyakorolt áldásos, jótékony hatásainak felismerése tudományosan is egyre nagyobb teret hódít és ezzel egy időben, természetszerűleg a fény rendelkezésünkre álló alkalmazási lehetőségei is egyre szélesednek! Ennek fénytermészetünk lehet az oka, hiszen sejtjeink a fénnyel történő kezelésekre rendkívül kedvezően reagálnak, a fényterápiát biztonságosnak érzékelik, a legtermészetesebb könnyedséggel fogadják be azt. Sejtjeink örömtáncot járnak, amint számukra kívánatos, saját természetükhöz hasonlatos, ismerős, rendezett szerkezetű energia érkezik. A sejtek, a szerveink és összességében az egész szervezetünk állapota javulhat, regenerálódhat, a lelassult biológiai folyamataink megújult, friss lendületet kaphatnak, megfiatalíthatnak, megszépíthetnek, energiaáramlásunk javul, szervezetünk jó vezetővé válhat.

A lágylézer használatával kapcsolatosan hónapról-hónapra egyre újabb felismeréseket és a feltaláló álma is hamarosan teljesül, miszerint minden család házipatikájának részévé válik a gyógyító fény. Ebből az alkalomból a gyártó jelentős kedvezményeket biztosít a rendezvényünk ideje alatt.

kollar_anita

Kollár Anita – Teljes élet gluténmentesen. A háziasszony konyhájától a Michelin-csillagos étteremig

14:00-14:40

Hogyan lehet búzaliszt nélkül teljes értékű konyhát vinni a hétköznapokban? Mert nem minden egészséges, ami mentes! Kollár Anita, a Glutenno Kft. tulajdonosa és fejlesztője előadásában megosztja legújabb fejlesztési eredményeit és hasznos, gyakorlati tanácsokkal is szolgál.

lentart_gitta

Lénárt Gitta – Új szelek a táplálkozásban – Szuperfood ételek

15:00-15:40

Az embernek nem csak az egészsége, az energiaszintje, hanem a tudati fejlődése is meghatározó mértékben függ a táplálkozástól. Nem elég csak a mentális, a szellemi és lelki táplálékainkat megválogatni, hiszen az anyagi fizikai test, a szervezetünk is igényli a legjobb minőségű, élő, valódi táplálékul szolgáló étkek bevitelét. Hiába szeretne valaki tudati emelkedést elérni, ha a fizikai testét egészségtelen, mérgekkel szennyező, méltatlanul élelmiszernek nevezett adalékanyagokkal terheli.

A test egészségi állapotának javulása, az ember energiájának, életerejének emelkedése, a test-lélek-szellem együttes harmóniájának megteremtésével érhető csak el.

Egy folyamatosan tudati fejlődésben lévő emberi szervezet ösztönösen megkívánja a minőségben a tudatának megfelelő összetételű és tápértékkel bíró, természetes szuper ételeket.

Nem is beszélve az állandóan túlsúllyal küzdő, különféle divatos diétákkal terhelt szervezetről, amelynek egyenesen megváltást nyújthatnak ezek a receptek.

weixl_varhegyi_laszlo

Dr. Weixl-Várhegyi László – Óvintézkedések a bevándorlás miatti fertőzésveszély minimalizálására

16:00-16:40

“Ha valaki Magyarországból Afrikába, vagy Ázsiába utazik, akkor fel kell keresnie az orvosát és meg kell tőle kérdezni, hogy milyen védőoltást célszerű kapnia, ha például azokba az országokba utazik, ahonnan a migránsok tömegei özönlenek Európába. Az ott élő emberek szervezete már alkalmazkodott az ottani helyi kórokozókhoz és nem terheli meg úgy a szervezeteiket egy-egy fertőzés, mint azokét, akik nem ott születtek, nem ott élnek. Ha ezek az emberek Európába jönnek, ahol az emberek immunrendszere még nem alakított ki megfelelő védelmet a migránsok által behurcolt kórokozókkal szemben, akkor megfertőzik az európaiakat.

A migránsok immunrendszere sincs felkészülve az Európában jelenlévő kórokozókkal (vírusok, baktériumok, paraziták, stb) szembeni védelemre. Tehát az Ő immunrendszerüket pedig a mi kórokozóink támadják meg, melyekkel szemben mi védettek vagyunk, és okoznak náluk betegségeket és elhalálozásokat is.”

Ha a migráció közvetlen célja nem is ez, de a következménye lakosság-gyérülés lesz. Amit mindenki tehet, hogy képbe kerül a potenciális veszélyekről és felkészül ezek megelőzésére, kezelésére.

dr-szolnoki-lajos

Dr. Szolnoki Lajos – Hogyan tettük luxus-istállóvá a lakásunkat?

17:00-17:40

Házi kedvenceinket sok helyen családtagként kezelik, egészen beengedve őket az életterünkbe, akár még velünk is alhatnak. Egészen erős érzelmi kötelék alakulhat ki különösen a gyermekek, vagy az egyedül élő emberek részéről.
Az állati szőr és hám az ágyneműnkben, amit egész éjszaka belélegzünk nem az egyetlen dolog, ami miatt ez veszélyes a számunkra! Az állatainkkal való egy ágyban alvás miatt jelentősen megszaporodtak az emberek és az állatok közötti fertőzések. Mik ezek, mik a tünetek, ha már megbetegítette egymást állat és gazdája?